CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
IMG 0989 min min

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Reichswald Battle 4.0

Geplaatst op 01/11/2023

Afgelopen zaterdag was het zover en stond alweer de vierde editie van de Reichswald Battle op de agenda. De hele week werd er zenuwachtig naar de diverse weer-apps gekeken, maar hoe dichter we bij de zaterdag kwamen, hoe beter de vooruitzichten.

Op vrijdagmiddag werd nog even geschakeld met koersleider Toine Peters of het parcours er niet te nat bij zou liggen. Toine gaf aan dat het Reichswald op hoogte ligt en water het kenmerk heeft naar lagere gebieden te stromen, kortom er waren geen excuses meer mogelijk.

Zaterdag tegen de klok van één uur stroomt het kerkplein vol met busjes en auto’s om richting Ven Zelderheide te vetrekken.

Antoon Schepers is ook vol trots aanwezig met zijn prachtige nieuwe aanhanger waarop maar liefst zeven fietsen op veilige manier vervoerd kunnen worden. Daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ik heb het idee dat die aanhanger nog wel vaker door onze leden gebruikt gaat worden.

Met ruim 25 inschrijvingen voor deze editie waren er vijf gidsen van TC Gennep beschikbaar, dus konden we mooi vijf groepen maken. Ook bij de Peeltrappers is het gravelen een serieus onderdeel geworden, want we hadden daar maar liefst tien liefhebbers voor.

Gelukkig zijn onze vrienden van TC Gennep flexibel en waren er ook twee routes gravelroutes beschikbaar.

Na het maken van jaarlijkse groepsfoto werd er om kwart voor twee met prachtig weer vertrokken. Droog en met een lekker zonnetje, diverse leden waren dan ook in korte broek en shirt met korte mouwen en dat eind oktober! 

Iedere groep dook op een andere plek het bos om onder leiding van de kundige gidsen door das Wald te trappen. Het parcours lag er verrassend goed bij. De grote modderbende die iedereen had verwacht viel 100% mee.

Tegen kwart voor vijf waren alle groepjes moe maar voldaan weer terug in Ven Zelderheide. Volgens traditie was de afsluiting ook dit jaar weer bij Pizzeria Cafetaria Grillroom De Klok. Fietsen maakt hongerig, getuige de pizza’s en diverse schotels die er werden genuttigd onder het genot van een heerlijk glas speciaalbier of fris voor onze chauffeurs. Mocht je in de buurt zijn, De Klok is aanrader!

Tijdens het eten werden de Stravawaardes met elkaar vergeleken, sterke verhalen verteld, maar ook de kleine valpartijtjes en materiaalpech werden besproken. Conclusie: Fietsen is blijkbaar niet alleen hard trappen, maar stuurkunst, klimtechniek en goed materiaal zijn blijkbaar ook handig. 

Rond half zeven was het tijd om richting huis te gaan, onze gidsen werden onder luid applaus bedankt voor de mooie middag en in 2024 komen de Peeltrappers graag weer langs voor het eerste lustrum.

Toine, Geert, Onno, Twan en Patrick nogmaals bedankt!