CS logo groen geel achtergrond goed Peters A5 advertentie Zelf Logo Grobouw Logo Verchromen
RvD logo
Boever logo 2012
Logo Wick10
MvW logo PaneelPlus logo
7e26716c 617a 474e b8f7 5e4abbefa935

Nieuwsbericht

Alle nieuwsberichten

Reichswald Battle 3.0

Geplaatst op 16/11/2022

Op 5 November 2022 vond alweer editie 3 van Reichswald Battle plaats.

(Inmiddels een vast onderdeel van het jaarprogramma van TC De Peeltrappers)

Groep 5: 

Als eerste groepje (Dennis v H, Maarten, Paul, Peter en Roy) was groep 5 weg, onder leiding van Onno Schoofs. Doordat het wat koud op de weg was, kozen zij er al redelijk vlug voor om het asfalt te verlaten en dit in te ruilen voor zandpaden langs het water af. Toen zij in het Reichswald aankwamen, moest als eerste de “Klim vanaf oude Eik naar grote pad” eraan geloven. Tijdens deze klim merkte Paul helaas op dat hij nog niet helemaal fit en te warm gekleed was. 

Boven werd al snel duidelijk dat men ook weer technisch naar beneden mocht. Hier zaten af en toe zeer steile, moeilijke stukken in, waardoor Peter met zijn voorwiel in een kuil schoot en vervolgens over de kop sloeg en zijn neus open haalde. Peter deinsde hier echter niet van terug en zei met eigen woorden: “Ach, het is maar wat lakschade”. 

Het tempo bleef hoog en toen we later groep nummer 4 tegen kwamen kozen Peter en Paul ervoor om bij hen aan te sluiten. Doordat er nu plek was bij groep 5, koos Renske er dan ook voor om nu bij deze groep aan te sluiten.

Eenmaal weer vertrokken werd duidelijk dat we naar de aan Renske beloofde “Steile Stoemp” gingen. Een klim met een gemiddelde stijging volgens Strava van 24,2%. Allen kwamen we hier trappend en voldaan boven. 

Tot slot zijn zij nog richting Kleve gefietst om te genieten van het uitzicht, om na een rit van 48 km en 750 hoogtemeters aan te schuiven bij de andere Peeltrappers in de friettent.

Groep 4:

Bestond uit Renske, Johnny, Richard, Luc en Marian, onder leiding van gids Twan.

We gingen gruwelijk hard van start met klimmetjes naar o.a. de brandtoren, Drüller Berg en de Muur. De tip om bij de beklimmingen op het puntje van het zadel te gaan zitten om het voorwiel aan de grond te houden kwam goed van pas. Juist toen we stonden uit te hijgen en van het uitzicht over Groesbeek aan het genieten waren, kwam groep 5 naar boven gefietst. Peter (die al een koprol had gemaakt) en Paul besloten eieren voor hun geld te kiezen en sloten zich bij ons aan; Renske ging de rest van de tocht mee met de ‘jongere garde’. De 2e helft van de route was wat glooiender (uitgezonderd de Steile Stoemp met 24%) en wat meer single tracks, prachtig langs de oever van de Niers. Super weer, uitdagende paden en een gezellig samenzijn bij De Klok na afloop!

Groep 3:

Stond onder leiding van gids Twan en bestond uit Angela, Edwin, Wyno, Arno en Jurgen.

Het was een prachtige route van ruim 40 kilometer en 500 hoogtemeters. Uiteraard stonden bekende namen als de Brandenberg, Geldenberg en Drullerberg op het programma, maar in het spoor van gids Twan werden die vanaf een nog onbekende, vaak meer uitdagende kant bedwongen. Meer dan eens moest er een voetje aan de grond worden gezet en ook in de afdalingen ging het nog weleens mis. Gelukkig allemaal ‘zonder erg’, al zag het er even wat ernstiger uit toen Wyno het grind juist op een vlak stuk wel van héél dicht ging bekijken. Even bijkomen en de derailleur terugbuigen en hij kon gelukkig ook weer verder. Tegen het einde moest er nog even onder een omgevallen boom door getijgerd worden, maar ook dat kon de pret niet drukken. 

Met een paar ‘Reichswaldbattle-veteranen’ in de groep kunnen we met recht zeggen dat dit een heel geslaagde versie was, met een prachtige route, een fijne gids en uiteraard en gezellige afsluiting. Op naar de vierde!

Groep 2:

(Jos, Jan, Ilona, Joop en Mat) ging van start met gids Theo. 

We begonnen met een trail langs de Niers, met o.a. een mini-survival om een grote omgevallen boom te omzeilen. En ook nog een klein incident op die trail met Herr Wanderweg. Vervolgens lange brede goed berijdbare paden waar we een lekker tempo kunnen fietsen. En uiteraard ook een aantal hoogtemeters! Daarvoor zijn we ook speciaal naar dit gebeid gekomen. Theo begeleidt ons goed en zorgt ervoor dat iedereen bij elkaar blijft door af en toe te temporiseren. Bij een lange klim, met een venijnig eindklimmetje, moeten een aantal Peeltrappers passen en afstappen. Geen schande, er wordt daarna weer lekker doorgetrapt!  We komen op paden waar we nog nooit zijn geweest! En steeds weer blijkt dat Theo het gebied goed kent! Zonder enige twijfel loodst hij ons door het prachtige Reichswald! Met uiteindelijk de finish bij Eetcafé De Klok in Ven-Zelderheide. 45 kilometer gefietst, 20,5 gemiddeld en 329 hoogtemeters!! Na een paar drankjes en een lekkere hap, bedanken we de gidsen en stappen in de busjes terug naar Odiliapeel. 

 

Groep 1

bestond uit Antoon, Bart, Gerrit, Nico en Gemmy.

Het was een zeer geslaagde dag in Reichswald. Prachtig weer en heerlijk gefietst met ons groepje . Onze leider Geert lette goed op wat ieder aan kon met fietsen, we kunnen niet anders zeggen als voor herhaling vatbaar. 

Met dank aan onze gidsen, Geert, Theo, Twan, Toine en Onze kijken we terug op een geslaagd evenement !